25 Nisan 2019 | TABİT A.Ş. Kurucu Ortağı Tülin Akın TEDx Koç School` da

TEDx Koç School tarafından 25 Nisan perşembe günü düzenlenen etkinliğe Tarımsal Pazarlama ve Tabit A.Ş. Kurucusu/Sosyal Girişimci Tülin Akın,  Hayal Gücü Merkezi Kurucusu/ Sosyal Girişimci Emre Alettin Keskin, Fizik Profesörü/Fizik Bilimci Levent Kurnaz, Uzman Klinik Psikolog/Yazar Esra Ezmeci, İş İnsanı/Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı ve Oyuncu/Müzisyen/Sosyal Medya Fenomeni Oğuzhan Uğur konuşmacı olarak katıldı. Etkinlik VKV Koç Lisesi' nde gerçekleştirildi.  

Tabit A.Ş. Kurucu Ortağı Tülin Akın, "Mevsimlerin Tarıma ve Çiftçiliğe Etkisi" ni anlattı. Akın yaptığı konuşmasında küresel ısınmanın etkisi ile yıllar içerisinde değişen iklim değişikliğine karşı alınabilecek önlemlerden bahsederken, artık haziran ve temmuz aylarında bile don olayının yaşandığını örnek olarak gösterdi. Arıların ekosistemde ki öneminden, ineklerin yaydığı metan gazının 25 yıl öncesine nazaran artık neden tehlike oluşturduğundan, tüm bunların üstesinden gelebilmek adına artık iyice yaygınlaşmış olan teknolojinin tarımda da en faydalı şekilde nasıl kullanılabileğinden bahseden Akın 2004 yılında öğrenciyken kurduğu Tarimsalpazarlama.com ile Türkiye'nin tarım alanındaki ilk iletişim, e-öğrenme network'ü ve e-ticaret medyasını hayata geçirdiğinden ve son olarak aldığı ödülün World Economic Forum'da Schwab Dünyanin En İyi Sosyal Girişimcisi Ödülü(2018) ve Bill Melinda Gates Vakfi Goalkeepers Ödülü(2018) olduğuna da değindi. Tüm bunların yanısıra Vodafone ile birlikte Çiftçi Kulübü'nü kurmuş ve çiftçiye özel uygulamalarla 1 milyon 400 bin çiftçiye ve ailesine bilgi ve hizmet ulaştırarak tarımda erken uyarı bilgilendirmelerini başlattını anlattı. 

Akın, Tabit A.Ş. projesi olan Vodafone Akıllı Köy' e değinerek tarımda yapılabilecek değişim ve teknolojileri nasıl küçük aile çiftçiliğinin kullanabileceği formata dönüştürdüklerinden bahsetti. 

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.