20 Temmuz 2019 | Çiftçi Olmak İstiyorum Eğitiminin İlk Günü Çiftçi Saatinde Başladı

19-21 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen Çiftçi Olmak İstiyorum Eğitiminin ilk gününde çiftçi adayları çiftçi saatinde uyandılar. Kahvaltıdan önce Tabit A.Ş. Ziraat Mühendisi Gülsüm Selbi' nin anlatımıyla zeytin alanında yağlık lavantaların ve zeytin ağaçlarının yabancı ot temizliğinin önemini ve nasıl yapıldığını anlatmasının ardından uygulamalı olarak yaparak elleri toprağa değdi. Katılımcılar böylelike çiftçiliğe ilk adımlarını attılar.

Meyvecilik alanında yetiştirmekte olduğumuz kayısı ağaçlarının yazlık budamasının nasıl yapıldığını ve önemi hakkında detaylı bilgi veren Gülsüm Selbi, uygulamalı olarak çiftçi adaylarımıza gösterdi ve onlarında budama yapmaları esnasında teknik bilgiler verdi. 

Katılımcılara Tabit A.Ş. YK Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım çiftçilik eğitimi verdi. Bir çiftçi olmak için öncelikli olması gerekenleri ve bu aşamaları nasıl tamamlayacakları hakkında detaylı bilgiler verdi. 

Sonrasında köy kahvesinde teknik gezi yapıldı, çiftçiler ile sohbet ettiler ve merak ettikleri sorulara yanıtllar aradılar. 

 


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.