18 Kasım 2019 | Tülin Akın 3. Tarım ve Orman Şurası' nda!

Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri Kurucu Ortağı Tülin Akın, 3. Tarım ve Orman Şurası' na katılım sağladı. 

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 15 yıl aradan sonra 3. Tarım ve Orman Şurası' nda Ortak Akıl Buluşması başlığı altında 5 Yıllık Plan ile çeyrek asırlık yol haritası oluşturuldu.4 gün boyunca süren Şurada 21 başlık altında tarım alanında önemli kararlar alındı. 

Tabit Kurucu Ortağı Tülin Akın, Bakanlığın daveti üzerine katıldığı şurada 3 gün süren çalışmalarda bilgi ve fikirlerini belirtti. Özellikte yürütmekte olduğu projelere değinen Tülin Akın "Tarımda Teknolojik Dönüşümler Grubunda" birçok tarım sorununa çözüm ürettiklerini belirtti.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 21 Kasım Perşembe Günü düzenlenen 3. Türkiye Tarım Orman Şurası Sonuç Toplantısına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, alınan kararların öneminden bahsederek, asıl önemli olanın alınan kararları hayata geçirmek olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "15 yıl aradan sonra 'ortak akıl buluşması' temasıyla düzenlenen şurada sektörün tüm paydaşları eleştirilerini, görüşlerini, önerilerini özgür bir şekilde ifade etme imkanı buldu. Oluşturulan 21 ayrı çalışma grubunda bitkisel üretimden hayvan sağlığına, desteklemeden gıda güvenliğine, orman hukukundan balıkçılık ve su ürünlerine, tarımda teknolojik dönüşüme kadar çok geniş bir yelpazede kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler belirlendi. Ayrıca ülkemiz tarım ve ormancılığını geliştirmek, sıkıntılarına çözüm bulmak için şuraya 50 binin üzerinde görüş iletildi. Bunun yanında 81 ilde düzenlenen toplantılara sektörle ilgili 7 bini aşkın insanımız katıldı. Bu özellikleri ile 3. Tarım ve Orman Şurası, şimdiye kadar en geniş katılımlı şura olarak kayıtlara geçti. Gerek şura sırasında sektör temsilcilerinin, gerekse dijital platformlarda halkımızın dile getirdiği her bir görüşün başımızın üzerinde yeri vardır. Biz ülkemize dair her meselede istişare kültürüne daima önem veren bir kadroyuz. 3. Tarım ve Orman Şuramızın temel ilkesi de yine istişare olmuştur. Şurada alınan kararlar milletimizin, uzmanların, sektör temsilcilerinin ve şu anda milletin evinde sizlerle birlikte bu çalışmayı yapmak bizim geleceğimizi aydınlatacak en önemli adımdır. Uzaktan eleştirmek yerine konuya bizzat dahil olan, kanaatlerini bizimle paylaşan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu

 


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.