22 Kasım 2018 | Vodafone Akıllı Köy'de Çiftçiler Pamukta Karlılığın Püf Noktalarını Öğrend..

Çiftçilerin pamuk üretimindeki karlılığını artırmak, mevcut sorunların çözümüne katkı sağlamak amacıyla Vodafone Akıllı Köy'de çiftçilere "Pamukta Karlılığın Püf Noktaları" etkinliği düzenledi.

Ege bölgesinin önde gelen tarım ürünlerinden pamuk, bir diğer adıyla beyaz altın konusunda çiftçilerin sorunlarının çözümüne katkı sağlamak ve verimliliklerini, karlılıklarını artırmak amacıyla çiftçiler, uzmanlar ve sektör temsilcileri Vodafone Akıllı Köy'de buluştu. Vodafone Akıllı Köy konferans salonunda düzenlenen etkinlikte akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri ve sektörden uzmanlar yaklaşık 150 çiftçi bir araya geldi.

TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri Ar-GE Müdürü Orhan Kurt'un program sunumunun ardından Aydın Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Ökdem açılış konuşmasını gerçekleştirdi. TABİT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım'ın moderatörlüğünde etkinliğin ilk paneli başladı. Söke Tohum Sanayi Kurucu Ortağı Dr. Nedim Özbek, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ziraat Yüksek Mühendisi Nazife Özkan, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş, pamuk üreticileri Bircan Duru, Süreyya Cıblak ve Mustafa Ali Çatal'ın konuşmacı olarak katıldığı oturumda pamuk sezonu, verimlilik ve kalite ile birlikte küresel ısınma faktörü ile pamuk üretimi, daha iyi üretim için neler yapılabilir üzerine konuşuldu.

Çiftçilerin pamuk üretiminde doğru bildiği yanlışlar, üretimde verimlilik ve karlılık adına atılması gereken adımlar ve akıllı teknolojilerin öneminin ele alındığı ikinci oturumda ise Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Başal, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Volkan Sezener, Söke Tohum Sanayi Kurucu Ortağı Dr. Nedim Özbek, Progen Ege Bölge Müdürü Bekir Abay, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş ve Netafim Ege Bölge Sorumlusu Burçay Aslan konuştu.

Geleceğin Teknolojileri sunumu ile tarımda drone kullanımı üzerine demo gerçekleştiren Fly Agro Kurucusu Ziraat Mühendisi Alper Ülgen, zirai ilaçlamada ileri teknoloji çalışmalarından ve faydalarından bahsetti. Ülgen, drone ile zirai ilaçlama yöntemini uygulamalı olarak çiftçilere gösterdi.

Etkinliğin son oturumunda ise Adnan Menderes Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Başal, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. Volkan Sezener, Söke Tohum Sanayi Kurucu Ortağı Dr. Nedim Özbek, Progen Ege Bölge Müdürü Bekir Abay, İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kemal Kocabaş pamuk üreticileri ile birlikte kaliteli pamuk üretiminde devlet desteğin mevcut durumu ve desteklerin nasıl olması gerektiği konusunda görüşlerini paylaştı.

Pamukta verimlilik ve kalite, hastalık zararlı mücadelesi, tohum, doğru zamanlı gübreleme, modern sulama teknikleri ve teknolojinin konuşulduğu Pamuk Yetiştiriciliğinde Karlılığın Püf Noktaları etkinliği, soru cevap ile sona erdi.

 


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.