11 Ocak 2019 | Tülin Akın, `İklim Değişikliği ve Tarım` Panelinde Gelişen Teknolojilerin T..

Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı (TEMA) tarafından düzenlenen "İklim Değişikliği ve Tarım" panelinde TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Akın konuşmacı olarak katıldı.

TEMA Çanakkale İl Temsilciliği ev sahipliğinde gerçekleşen panelde TABİT Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Akın,  Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Ataç, TEMA Vakfı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Murat Türkeş, TARSİM Kurucusu Tanfer Dinler İklim Değişikliği ve Tarım üzerine konuştu.

Tarım sektörü, iklim değişikliğinin bölgesel bazlı ve Türkiye'ye etkilerinin konuşulduğu panelde Akın, gelişen teknolojilerin tarıma etkilerinden bahsetti. Tarımda gelişen teknolojiler ve fırsatlar üzerine örnekler veren Akın, tarımda akıllı teknolojilerin iş yükünü azaltarak verimi arttırdığını bunu beraberinde doğal yaşamı da koruyabileceğinden söz etti.

Çanakkale Vali Yardımcısı Cezmi Batuk, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, TEMA Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Pervin Olgun, Canan Barut, Genel Müdür Oben Akyol, Genel Merkez çalışanları, Çanakkale İl Temsilcisi Ali Dereli, İlçe Sorumluları, Mahalle Sorumluları, Genç TEMA Başkanları ve gönüllüler katıldı. Panel, katılımcıların sunumlarını tamamlamasının ardından soru cevap ile son buldu.


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.