06 Şubat 2019 | TABİT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım, TAGEM`de

Tarım ve Orman Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen "Proje Değerlendirme Toplantıları" nda TABİT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım konuşmalarını gerçekleştirdi.

Yıldırım, Antalya'da gerçekleşen TAGEM Proje değerlendirme toplantısında tarımda AR-GE ve inovasyon çalışmalarına vurgu yaptı. Kırsalı geleceğe hazırlama vizyonu ile küçük aile çitçilerini kullanılabilir teknolojilerle buluşturan TABİT'in yer aldığı projelerden bahsetti.

Dünyada ve Türkiye'de ilk kez uygulanan proje; akademik, kamu ve özel sektördeki bilgileri yüksek teknoloji eşliğinde çiftçilerin kadim deneyimleriyle sentezleyerek verimin, karlılığın ve kırsal alandaki yaşam standartlarının yükseltilmesini amaçlayan Vodafone Akıllı Köy projesinden bahsetti.

Küçük çiftçilerin verim ve karlılığını artıracak olan tarımsal teknolojiler, hayvancılık teknolojileri ve tarımsal otomasyonların sağladığı kolaylıklar ve verimliliklerini anlattı.

Köyden kente göçün önüne geçmeyi ve çiftçilerin verimliliğini, karlılığını ve buna bağlı olarak yaşam kalitelerini artırmayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, Ulusal ve uluslararası otuza yakın firma, Vodafone Akıllı Köy'de teknoloji ürünlerine yer vermekte, uzmanlıklarını paylaşıma açtıklarını dile getirdi.


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.