19 Aralık 2018 | Ege Teknokent, Vodafone Akıllı Köy`de

Kamudan özel sektöre akademisyenlerden girişimcilere birçok farklı sektörü ağırlayan Vodafone Akıllı Köy'ü Ege Üniversitesi Bilim Teknoloji Merkezi, Teknoloji transfer Ofisi (EBILTEM-TTO) Girişimcilik Birimi Proje Uzmanı Naime Aydın, ENIO Çevre Teknolojileri kurucu ortakları Onur Yalçın & Tuncer Askerli, nüvEGE Kuluçka Merkezi mentoru - Endüstri Mühendisi Zeynep Derece, ve Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferit Turanlı ziyaret etti.

Gerçekleşen ziyarette TABİT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım ile bir araya gelen ziyaretçiler, TABİT'in kuruluş hikayesini ve çalışmalarını Yıldırım'dan dinledi.

Toplantının ardından TABİT AR-GE Müdürü Orhan Kurt ile saha gezisi yapıldı. Bitkisel üretim alanında bulunan sensörlerin işleyişinden sera sensör teknolojisine anlık veri takibinin yapıldığı teknolojiler hakkında bilgi veren Kurt, Vodafone Akıllı Köy'de yüksek tünellerde ve açık alanlardaki malçlı yetiştiricilik ve ürün çeşidinden bahsetti. Akıllı sulama ve gübreleme sisteminin anlatıldığı teknik gezide sulama ve gübreleme ana merkezi incelendi. 4 mevsim ürün alınan taze yeşil ot tesisi, ürünlerin doğru zamanda değerlendirildiği kurutma ünitesi ve soğuk hava deposu hakkında bilgi verildi. Toplu sağım tesisi ve Akıllı Mera ile son bulan teknik gezinin ardından ziyaretçilere günün anısına Vodafone Akıllı Köy'de yetiştirilen tıbbi aromatik bitkilerden ikram edildi.

Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.