18 Ocak 2019 | Adnan Menderes Üniversitesi Halk Sağlığı Doktorları Vodafone Akıllı Köy`de

Üretimin verimini akıllı tarım teknolojileri ile artırarak üreticilerin sosyal yaşam standartlarını nitelikli bilgiyle yükseltmeyi amaçlayan Vodafone Akıllı Köy'ü Adnan Menderes Üniversitesi Halk Sağlığı doktorlarını ağırladı.

İlk olarak TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri AR-GE Müdürü Orhan Kurt eşliğinde TABİT'in kırsalı geleceğe hazırlayan projeleri, Vodafone Akıllı Köy iş ortaklarının katkılarıyla yapılan çalışmalar ziyaretçilere aktarıldı.

Teknolojinin imkanlarını kullanarak nitelikli bilgiye ulaşmak böylece daha verimli, karlı ve çevreye duyarlı tarımsal üretim yapabilmenin önemini vurgulan Kurt, Vodafone Akıllı Köy'de kadınlar, çocuklar ve çiftçiler için yapılan çalışmalara yönelik yapılan çalışmalardan bahsetti. Sağlıklı tarımın, çevreye ve insana, sağlıklı çevrenin, dünyaya ve gelecek nesillere etkileri konuşuldu.Sunumların ardından Kurt, ziyaretçilerle birlikte Vodafone Akıllı Köy uygulama kampüsü gezisi başladı.

Modern zeytin bahçesi ile başlayan teknik gezide modern zeytin yetiştiriciliği sensör teknolojisi anlatıldı. Modern meyvecilik alanının ardından makine ekipman parkurundaki ürünler hakkında bilgi verildi. Vodafone Akıllı Köy bitkisel üretim alanı ile devam eden teknik gezide tarımsal teknolojiler, yüksek tüneller, modern meyve bahçeleri anlatıldı.

Her iklim koşullarında çok yüksek miktarda yem bitkisi üretilmesine olanak sağlayan taze yeşil ot tesisini gezen ziyaretçiler, akıllı sulama ve gübreleme sistemlerini inceledi. Akıllı Mera ile son bulan teknik gezide toplu sağım sistemi ve sürü yönetim sistemi aktarıldı.


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.