26 Ocak 2019 | Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Vodafone Akıllı Köy`de

Üretimin verimini bilgi ve iletişim teknolojileriyle artırmaya devam eden dünyanın ilk akıllı köyü Vodafone Akıllı Köy, Aydın İli Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay'ı ağırladı.

Geleneksel tarım yöntemlerinin teknoloji ile buluştuğu Vodafone Akıllı Köy Eğitim, İnovasyon ve Uygulama Merkezi'nde Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, TABİT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım ile bir araya geldi.

TABİT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım, Türkiye'nin kırsal alanlardaki ihtiyaçlar doğrultusunda teknoloji temelli yenilikçi çözümler üreten TABİT'in ekosistemini anlattı. Tarımsal teknolojilerden, eğitimlere, web destekli uygulamalardan akıllı telefon uygulamaları ile sosyal sorumluluk projeleri gibi pek alanda projeler üreten çalışmalardan bahsetti.

Vodafone Akıllı Köy bitkisel üretim alanı ile başlayan teknik gezide Sayın Günay'a, ürün çeşitleri, modern meyvecilik bahçesi,  bitkisel üretim alanı malçlı yetiştiricilik, tarımsal teknolojiler anlatıldı.

Taze yeşil ot tesisi, sulama ve gübreleme ana merkezinin ardından Akıllı Mera ile gezi turu devam etti. Toplu sağım tesisini gezen Günay'a, sürü yönetim sistemi, akıllı kapı sistemi ile hayvancılıktaki verim artışı anlatıldı.

Saha turunun tamamlanmasının ardından Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay ve kızı Filiz Günay, kendilerine armağan edilen zeytin ağaçlarına isimlerinin yazılı olduğu etiketi astı.


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.