26 Ocak 2019 | Türkiye'de Yerel Yönetimlerde Endüstri 4.0`ın Uygulanabilirliği Konuşuldu

Türkiye tarımını ileri taşımak adına Vodafone ile birçok teknoloji ve tarım firmasının işbirliğiyle çalışmalarını sürdüren Vodafone Akıllı Köy'ü, Haliç Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi akademisyenleri ziyaret etti.

Endüstri 4.0'ın Türkiye'deki yerel yönetimlerde uygulanabilirliğinin incelenmesi üzerin ebir tez çalışması yapan akademisyenler, dünyada ve Türkiye'de ilk kez uygulanan; akademik, kamu ve özel sektördeki bilgileri yüksek teknoloji ışığında çiftçilerin kadim bilgi ve deneyimleri ile sentezleyen Vodafone Akıllı Köy'ü ziyaret etti.

Haliç Üniversitesi İşletme Enformatiği Bölümü Öğretim Görevlisi Yeni Ekonomi Derneği Başkanı Mustafa Çetinkaya,  Kariyer Merkezi Müdürü Fatih Cetiz, İşletme Enformatiği Öğrencisi Haliç Üniversitesi Kariyer Merkezi Dijital Medya Sorumlusu Mahmut Faruk Şahin ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim Tezli Yüksek Lisans Öğrencisi Hüsnü Kurudirekoğlu Vodafone Akıllı Köy'e gerçekleştirmiş oldukları ziyarette TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım ile bir araya geldi.

Yıldırım, Türkiye'de 1 milyon 600 bin çiftçiye, uluslararası firmalarla birlikte çözüm ortaklığı hizmeti veren ve kırsalı geleceğe hazırlayan TABİT'in çalışmalarından bahsetti.  Sürdürülebilirliği esas kılarak çiftçi odaklı tarımsal teknolojiler geliştirdiklerini ve birçok özel projeye imza attıklarını ifade etti.

Sunumların ardından gerçekleşen Vodafone Akıllı teknik saha gezisinde çiftçilerin hayatını kolaylaştıracak tarımsal teknolojiler, kadın, çocuk ve çiftçilere yönelik yapılan projeler, modern yetiştiricilik hakkında yerinde bilgi verildi.

Türkiye'de tüm köyler için bir model oluşturmanın hedeflendiği ve çiftçiliği yeniden tercih edilen bir meslek haline getirmeyi amaçlayan değerler doğrultusunda köyden kente göçü azaltmak istenildiği anlatıldı.  Akıllı Köy modelinin oluşturulma sürecinde yerel yönetimlerle atılan adımlar ve TABİT'in ekosistemi görüşüldü.

 

 


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.