08 Şubat 2019 | Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Vodafone Akıll..

Geleneksel tarım yöntemlerini teknoloji ile buluşturan Vodafone Akıllı Köy'ü Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ziyaret etti.

Vodafone Akıllı Köy 'ü ziyaret eden Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri Kurucusu Tülin Akın ile bir araya geldi.

TABİT AR-GE Müdürü Orhan Kurt'un köyden kente göçün önüne geçmeyi ve çiftçilerin verimliliğini, karlılığını ve buna bağlı olarak yaşam kalitelerini artırmayı hedefleyen TABİT'in hikâyesini anlatmasıyla etkinlik başladı. Kırsalı geleceğe hazırlayan TABİT'in bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalardan bahsedildi. Kurt'un kısa sunumunun ardından TABİT Kurucu Ortağı Tülin Akın, ziyaretçilerle bir araya geldi. Küçük aile çiftçilerini teknoloji ile buluşturduklarını çiftçi gibi hissederek, çiftçi gibi çalışarak çiftçiler için teknoloji geliştirdiklerini belirtti.

Vodafone Akıllı Köy teknik saha gezisi ile başlayan gezi turunda Adıyaman Sert Kabuklu Meyveler Araştırma Enstitüsü'ne TABİT AR-GE Müdürü Orhan Kurt eşlik etti. Tarımsal teknolojilerin anlatımıyla başlayan gezide bu teknolojilerin çiftçilere sağladığı olanakları anlatıldı. Bitkisel üretim alanı ile devam eden gezide, yüksek tünel seralarda yetiştirilen marullar, malçlı yetiştiricilik, yüksek tünel seralar ve sera sensör teknolojileri anlatıldı. Uygulama sahasında bulunan modern meyvecilik alanındaki çeşitlerden bahsedildi. Ardından Akıllı Mera ile devam eden gezide ziyaretçilere, akıllı merada bulunan akıllı kapı sistemi, süt sağım tesisi ve sürü yönetim sistemi hakkında bilgi verildi.

İlham veren birçok hikaye ile birlikte tarımda teknolojinin birbirini tamamlıyor olmasının heyecan verici ve merak uyandırıcı olduğunu dile getiren ziyaretçiler, TABİT ailesi başta olmak üzere, Vodafone Akıllı Köy iş ortakları ve emeği geçen herkesi tebrik etti.

 


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.