12 Nisan 2019 | ISUBÜ Gençleri Vodafone Akıllı Köy` de

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri Vodafone Akıllı Köy' ü ziyaret etti. Ziyarette öğrencilere ilk olarak Tabit A.Ş. Ar-Ge Müdürü Orhan Kurt Vodafone Akıllı Köy Projesini tanıttı. Sonrasında Tabit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım ile bir araya geldiler. Yıldırım Vodafone Akıllı Köy, tarım, teknoloji konularındaki sunumunu öğrencilere anlattı.

Sunum sonrasında Tabit A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Akın ile öğrenciler biraraya geldi. Akın öğrencilere Vodafone Akıllı Köy' e neden ihtiyaç duyulduğunu ve yapılan değişimleri, hedef kitlesini ve günümüze kadar projenin geçen sürecini öğrenciler ile paylaştı ve öğrencilerden gelen soruları yanıtladı. 

Son olarak Vodafone Akıllı Köy uygulama sahası gezildi. Teknik gezide Kurt zeytin alanı, yaprak sensörü, evalio, tıbbi aaromatik bitkiler, Tagem küçükbaş sağım sistemi, arnavut kaldırımı, incir bahçesi tesisi, yüksek tünel seralar, bağlar, meyve bahçeleri, erken uyarı sistemleri, kurutma tesisi, soğuk hava deposu, taze ot tesisi, sulama ve gübreleme otamosyonu, su tankı, arıcılık, dupont ilaçlama ünitesi, mera, süt sağım ve soğutma tankı hakkında yerinde bilgiler verildi. 


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.