26 Nisan 2019 | `Uluslararası Girişimciler Çalıştayı`

26 Nisan Cuma Günü Dünyanın dört bir yanından üniversite öğrencileri Vodafone Akıllı Köy' e gelerek "Uluslararası Girişimciler Çalıştayı" nı gerçekleştirdiler. 

Çalıştay 3 gün sürdü. İlk gün çeşitli etkinlikler ve Vodafone Akıllı Köy projesinin kurulduğu Kasaplar Köy' ünde gezi yapıldı. 2. gün sahada teknik gezi ile başladı ve bu gezide küçükbaş sağım sistemi, zeytin alanı, tıbbi aromatik bitkiler, evalio, arnavut kaldırımı, incir bahçesi tesisi, spor alanı, meyvecilik alanı, kurutma tesisi, soğutma sistemi, sulama otomasyonu, ilaçlama ünitesi, su tankı, arıcılık, mera, süt sağım ve tankı hakkında yerinde bilgiler verildi. Öğrenciler Vodafone Akıllı Köy peyzaj alanına gül fidanları diktiler.

TABİT A.Ş. Kurucu Ortağı Tülin Akın, katılımcılara girişimcilik yolculuğunu anlattı ve ardından Vodafone Akıllı Köy sunumunu yaptı. Sunum esnasında Ginea-Bissau, Bangladesh ülkelerinden katılım sağlayan öğrenciler kendi ülkelerinde ki tarım durumundan bahsettiler. Günün akşamında ise kendi aralarında gruplar kurarak uluslararası sorunları tespit ettiler ve çözüm arayışında bulundular. Öğrenciler ekip liderlerinin hazırladığı filmleri izlediler, kendi sunumlarını gerçekleştirdiler.

28 Nisan pazar günü Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Gülözge Türköz ve Fettah Olcay Türköz' ün de katılımıyla birlikte "Uluslararası Girişimciler Çalıştayı" nın son toplantısı başladı. Toplantıda Bangladesh' ten katılım sağlayan Mohan Sayeed kendi ülkesi adına hazırladığı sunumu yaptı.  Sunum sonunda Gülözge Türköz tarafından katılım sağlayan kişilere katılım sertifikası verildi. 


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.