17 Mayıs 2019 | GAP` tan Vodafone Akıllı Köy` e Ziyaret

Gaziantep GAP' tan Ziraat Mühendisi Özge Küçük ve Zooteknist Necla Çalın, Şanlıurfa GAP' tan Ziraat Mühendisi Bünyamin Aslan, Ziraat Mühendisi Mehmet Yavuz, Ziraat Mühendisi Celal Kaya, Ziraat Mühendisi Akif Yenikale ve Ziraat Mühendisi Etem Özdemir, Mardin Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ferhat Bilge ve Ziraat Mühendisi Veysi Yenigün ve Kahramanmaraş GAP' tan Ziraat Mühendisi Engin Uzun 17 Mayıs Cuma günü Vodafone Akıllı Köy' ü ziyaret etti.

Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri Ar-Ge Müdürü Orhan Kurt, Vodafone Akıllı Köy sunumunu yaptı. Sunumda Vodafone Akıllı Köy' ün dünden bugüne olan değişimlerine de değinen Kurt, özellikle çifçilerin sorunları için neler yapılabileceği adına Vodafone Akıllı Köy' de yapılan çalışmalardan bahsetti.

Sunum sonrasında Vodafone Akıllı Köy Kampüsünde teknik gezi düzenlendi. Teknik gezide Kurt, Tagem destekli küçükbaş sağım sistemi, sık dikim zeytin fidanlarında hedeflenen verim yüksekliği, evalio(tuzak)dan, makina parkurundan, bağcılık, çelik denemeleri ile kurulan incir bahçesi tesisi, Parlar Fidancılık meyvecilik alanları, sensörler, Netafim Sulama ve gübreleme otomasyonu, DuPont ilaçlama ünitesi, mera sistem, Lakto sağım sistemi ve süt tankı hakkında yerinde bilgiler verdi. 

Tabit A.Ş. Kurucu Ortağı Tülin Akın, teknik gezi sonrasında Vodafone Akıllı Köy hakkında bilgiler verdi. 


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.