07 Kasım 2019 | NETBEAT Lansmanı Vodafone Akıllı Köy` de Gerçekleşti!

Netafim, yapay zekaya sahip sulama sistemi NetBeat'in tanıtımını yaptı. NetBeat ile gelişmiş kurumsal çiftliklerden, en küçük ölçekli üreticiye kadar kişiselleştirilmiş günlük sulama stratejileri oluşturarak maliyet ve verimlilik avantajları sağlanması hedefleniyor. Netbeat bilgisayar, tablet ve telefon üzerinden kumanda edilebiliyor.

Tüm dünyada temiz su kaynaklarının büyük bir kısmı tarımsal sulamada kullanılıyor. Küresel ısınma ile birlikte oluşan kuraklık sorununu sürdürülebilir bir anlayışla azaltmayı hedefleyen Netafim, doğru ve yeteri kadar sulama ve sürekli optimizasyon ile su tasarrufunun yanında gübre ve enerji tasarrufunu da amaçlıyor.

Akıllı telefonlar tarafından kapalı devre platformla yönetilebilen NetBeat, taşınabilir cihazlar ile çiftçiye kolay kullanım avantajı sunuyor. Bulut tabanlı sistemde üçüncü parti veri entegrasyonu ile uzaktan erişim, destek ve güncelleme olanağı bulunuyor.

Her an müdahale edilebilen sistemi ile çalışan hatalarını minimuma indirmeyi hedefliyor.

Lansman açılış konuşmasını Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri Kurucu Ortağı Tülin Akın yaptı. Akın, Yapay zekaya sahip ilk sulama sisteminin Vodafone Akıllı Köy' de denendiğini ve sulamada daha fazla verim ve kolaylık sağladığının altını çizdi. 

Lansman kapsamında Türkiye'ye gelen Netafim Digital Tarım Başkanı Guy Leventon yaptığı konuşmada, "Dünya nüfusu hızla artarken temiz su ve tarım arazileri gibi sınırlı kaynaklar gittikçe azalıyor. Bizleri geleceğe taşıyacak akıllı tarım sistemlerinde yapay zeka gittikçe artan bir hızla ön plana çıkacak. Meteoroloji verileri, bitki gelişim istatistikleri, hava-toprak ısı ve nem analizleri gibi onlarca veriyi yapay zeka ile birlikte hızla analiz ederek çiftçilerin doğru ve zamanında karar almasında yol gösterici olabiliyoruz. İklim değişikliğinin tarımı büyük ölçüde etkilediği günümüz koşullarında çiftçilerin bu verileri anlık izleme ve analiz etme imkanı bulunmuyor. Burada yapay zekanın gücü üretimin daha az kaynakla ve daha çok verimle devam edebilmesi için vazgeçilmez bir unsur haline gelecek" dedi.

Netafim Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Pınar Parmaksız; ise, Netafim için Türkiye'nin öncelikli bir ülke olduğunu belirterek,"Türkiye'de üretimin neredeyse tamamına yakınını aile çiftçileri üstleniyor. Onların doğru karar almalarına destek olmak, kazançlı üretim yapmalarını sağlamak bizim için en büyük motivasyon kaynağı. Bunu yaparken doğal kaynakları da koruyor olduğumuzu bilmek bize daha da güç veriyor. NetBeat ile Türkiye'de akıllı sulamada yapay zeka dönemini başlatarak çiftçilerimizi geleceğe taşıyacak olmaktan gurur duyuyoruz. 2019 yılı 2. çeyreğinde yavaş yavaş çiftçilerimizle buluşturmaya başladığımız NetBeat'in Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde 13 adet kurulumunu başarıyla gerçekleştirdik. Yıl sonuna kadar, kendi organizasyonumuzun bir parçası olan Orta Asya ülkelerinde ve özellikle Azerbaycan'da toplam 22 adet yeni kurulum yapmayı planlıyoruz."diye konuştu.

Lansmanda düzenlenen panelde moderatörlüğünü Bloomberg Tarım Editörü İrfan Donat üstlendi. Panelde Tabit Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım, Konya Önder Çiftçiler Derneği Başkanı M.Erol Sözen, Üretici Murat Salih ve Netafim Dijital Tarım Başkanı Guy Leventon konuşmalarını yaptılar.

Sonrasında Vodafone Akıllı Köy üretim alanında basın ve katılımcılar ile teknik gezi düzenlendi. Teknik gezide Vodafone Akıllı Köy çalışmaları ve sulama sistemi hakkında detaylı bilgi verildi ve son olarak katılan herkese badem fidanı hediye edildi. 


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.