02 Aralık 2019 | Tabit` den Sinerji Soft Ziyareti

Tabit Akıllı Tarım Teknolojileri Ar-Ge Müdürü Orhan Kurt, Yerel Drone Firması Sinerji Soft İHA Proje Yöneticisi Ferhat Çakıroğlu' nu makamında ziyaret etti.

Ziyarette Kurt, dünyanın ve Türkiye'nin ilk akıllı köyü Vodafone Akıllı Köy'ü, yeni nesil kırsal yaşam modeli olarak, bir yandan bitkisel ve hayvansal üretimde verimliliği artırırken, bir yandan da çevresel kalkınmaya katkı sağladığından bahsetti. Ayrıca Kurt;

"Türkiye'nin uçtan uca dijital teknolojilerle donatılmış ilk akıllı köyü Vodafone Akıllı Köy ile geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren yeni nesil bir kırsal yaşam modeli sunuyoruz. Bu model sayesinde, dijitalleşmenin gücüyle tarımsal üretimde verimliliği artırmayı, çiftçimizin sosyal yaşam standartlarını yükseltmeyi ve çevresel gelişime katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Vodafone Akıllı Köy'de sulama otomasyonu, sera otomasyonu, gübre yönetim otomasyonu, kümes otomasyonu, don otomasyonu, süt otomasyonu, arıcılık otomasyonu, pedometre, erken uyarı sistemi gibi Nesnelerin İnterneti uygulamaları ile çiftçilerimizin hayatını önemli ölçüde kolaylaştırırken, çevre temizliği ve sağlığının korunmasına da katkıda bulunuyoruz. Vodafone Akıllı Köy projesinin sürdürülebilir başarısı için çalışmaya devam edeceğiz."dedi. 

Ziyaret sonrasında Kurt, Sayın Ferhat Çakıroğlu ve ekibini Vodafone Akıllı Köy Uygulama alanına davet etti. 

 


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.