29 Ocak 2020 | Sultanhisar Ziraat Odasından Vodafone Akıllı Köy Ziyareti

Sultanhisar Ziraat Odası Başkanı Yüksel YILMAZOĞLU, Sultanhisar Ziraat Odası Meclis Üyeleri, Sultanhisar Yönetim Kurulu ve Sultanhisar çiftçileri Vodafone Akıllı Köy' ü ziyaret ettiler. 

Tabit Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun YILDIRIM, konuklara Vodafone Akıllı Köy Projesini tanıttı. Yıldırım, "Projemizi siz çiftçilerin ihtiyaçalarına yönelik gerçekleştirdik. Şirketimiz 2004 yılında kuruldu. Kuruluş amacımız çiftçi ile teknolojiyi bir araya getirmekti. Geçen yıla kadar yaptığımız işlerde Türkiye'nin her yerini dolaşarak çiftçiye teknolojiyi anlatmaktı. 2015 yılında ise bunu uygulamalı olarak göstermek istedik. Çünkü çiftçinin aklı gözündedir. Bunu uygulamalı olarak gösterirsek, bir pilot proje olarak daha uygun olacağını düşündük. Akıllı Köy ile köylünün değişimini anlatabilirsek tüm Türkiye'ye ardından da dünyaya yayılır. Çiftçilere, teknoloji kullanıldığında verimin artacağını uygulamalı olarak anlatıyoruz. İşçiliğin azaldığını ve ekonomik değerlerin yükseldiğini anlatıyoruz. Geçen yıl burada ilk kez örnek bir kavun üretimi yaptık ve yüzde yüz 50 verim artışı oldu. Kışın da yaz aylarında da yapılabilecek çalışmalarla ilgili 40 kadına seralarda eğitim verdik. Serada da marul ürettiler. Her kadın evinde 2 bin 500 TL gelir elde etti. Biz onlara teknolojiyle üretim nasıl olur gösteriyoruz. Buradaki temel amacımız köylerde daha yaşanılabilir olmayı ön plana çıkarmak ve kentten köye geri dönüşü sağlamak" dedi. 

Akıllı Köy'de devam eden çalışmaları yerinde inceleyen konuklar, TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri A.Ş. Ar-Ge Müdürü Orhan KURT' dan bu zamana kadar yapılan çalışmalar ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında bilgi aldı.


Yorum Yaz

Adınız Soyadınız
E-Posta Adresiniz
Mesajınız
Resimdeki metni yazınız
 

Yorumlar

Henüz bir yorum yazılmadı.