Dünyanın ve Türkiye'nin uçtan uca dijital teknolojilerle donatılmış ilk akıllı köyü olan Vodafone Akıllı Köy'ü Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi ziyaret etti.
Vodafone Türkiye ve TABİT ortaklığında kırsal kalkınmaya destek olma hedefiyle hayata geçirilen Vodafone Akıllı Köy'ü, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mikdat Çakır, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Atila Arıcıoğlu, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Özkan Sivritepe, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Behiç Coşkun, Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Haluk Gedikoğlu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Öğr. Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Zafer Arıcan, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Sevim Seda Yamaç, Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr.Üyesi Nurgül Kıtır, Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Uğur Göçen, AB Holding Proje Müdürü Bülent Kılıç ve AR-GE Genel Sekreteri Fuat Özcan ziyaret etti.
Ülkemizde tarım sektörünün geleceğini ilgilendiren, üretimde verim artışı sağlayacak, çiftçiliği kolaylaştıracak ve sektörün teknoloji kullanımını artıracak çalışmalarda bulunan Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi; geleneksel tarım yöntemlerini ileri teknolojinin olanaklarıyla birleştiren, üretimin verimini bilgi ve iletişim teknolojileriyle artırmayı hedefleyen Vodafone Akıllı Köy'ü ziyaret etti. Gerçekleştirmiş oldukları ziyarette, TABİT Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Akın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım, Tarımsal Teknolojiler Bölüm Başkanı Orhan Kurt, Referans Ar-Ge Proje Danışmanlık Teknik Birim Yöneticisi Berfin Seydan Proje Mali Yöneticisi Yusuf Türkmen ile bir araya geldi.
VODAFONE AKILLI KÖY UYGULAMA SAHASI GEZİLDİ
Vodafone Akıllı Köy Koçarlı Kampüsü'nü ziyaret eden Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi heyetine, TABİT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım tarafından küçük aile çiftçilerinin verim ve karlılığını artıracak çalışmalara imza atan TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri'nin geçmişten bugüne yapmış olduğu projeler anlatıldı.
Yıldırım, kırsalı geleceğe hazırlama vizyonu ile birçok projeye imza atan TABİT' in başarı hikayesini, Vodafone Akıllı Köy projesinde yer alan iş ortaklarını ve çalışmaları Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi heyetiyle paylaştı.
Sunumun ardından, TABİT Akıllı Tarım Teknolojileri Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Akın, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Yıldırım ve Tarımsal Teknolojiler Bölüm Başkanı Orhan Kurt ile Vodafone Akıllı Köy Uygulama sahasını gezen ziyaretçiler, bitkisel üretim alanındaki sera sensör teknolojisi, malçlı yetiştiricilik, akıllı sulama ve gübreleme ile modern meyvecilik, bitkisel üretim hakkında yerinde bilgi aldı.
Köy yaşamında çiftçinin hayat standartlarını yükseltmeyi ve sosyal sorunlara inovatif ve kalıcı çözümler geliştirmeyi, çiftçilerin yaşamlarındaki tüm bu değişim sürecini bilimsel ve görsel metotlarla kayıt altına almayı ve faydalı sonuçlar ortaya koymayı hedeflediklerini belirten Yıldırım, uygulama sahasında bulunan tarıımsal teknolojiler sulama ve gübreleme teknolojileri ile taze yeşil ot tesisi hakkında yerinde bilgilendirme yaptı.
Akıllı Mera ve toplu sağım tesisi ile devam eden ziyarette hayvancılıkta verim ve karlılığı artıran ve hayvan sahiplerine kolaylık sağlayan sağım tesisinden ve faydalarından bahsetti.
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır, çiftçilerin veriminin ve gelirinin artmasını ve dolayısıyla hayat standardının artmasını sağlamak adına projeler gerçekleştiren Vodafone Akıllı Köy'de emeği geçen herkesi tebrik etti.
Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi heyeti, kendilerine armağan edilen zeytin ağaçlarına isimlerinin yazılı olduğu kartı astı.